Hoofdmenu

Stichting Harambee - Opleiding voor jongeren in Kenia voor een beter toekomstperspectief
 

Over ons

Stichting Harambee helpt Keniaanse jongeren om hun beroepsopleiding af te maken en zo de mogelijkheid krijgen om een beroep te leren dat een beter toekomstperspectief biedt.

In Kenia bestaat geen studiefinanciering en is vaak het probleem voor een jongere niet ‘wat zal ik gaan studeren?’, maar ‘hoe moet ik dat betalen?’. Veel ouders en jongeren moeten grote financiële inspanningen verrichten om een opleiding te beginnen, laat staan af te maken. Het komt vaak voor dat jongeren vol goede moed aan een opleiding beginnen en dan noodgedwongen moet stoppen, omdat het geld voor noodzakelijker dingen nodig is. Met name voor jonge meisjes is dit een groot probleem, omdat zij als eerste in een familie aangewezen worden om thuis te blijven en de zorg voor het gezin op zich te nemen. We ondersteunen deze jongeren door bij te dragen in hun schoolkosten.

Stichting Harambee opereert vanuit Nederland en Kenia.

Harambee: Klein en doeltreffend

Harambee werkt met korte lijnen. We vinden het belangrijk om intensief contact te houden tussen Nederland en Kenia én natuurlijk met de jongeren die we steunen.

De Nederlandse tak is vooral verantwoordelijk voor het werven van donateurs en sponsoren. Ook worden inzamelingsacties en workshops georganiseerd om dit verder aan te vullen. Het Nederlandse bestuur bestaat momenteel uit: Matje Mattheij (voorzitter), Jos Stijnen (penningmeester), Marjon Kissels (secretaris), Jenny Huntjens-Erckens en Eric Wishaupt. Het bestuur werkt op vrijwillige basis en wordt daarbij ondersteunt door zo’n [aantal] vrijwilligers.

In Kenia worden de jongeren voorgedragen die in aanmerking kunnen komen voor een bijdrage. De bestuursleden hebben een achtergrond in het onderwijs of in ontwikkelingsorganisaties waardoor ze de aanvragen uitstekend kunnen beoordelen. Verder begeleidt deze tak ook ‘onze’ jongeren. Stichting Harambee vindt het belangrijk dat de jongeren daadwerkelijk hun opleiding afmaken en zo hun perspectieven op de arbeidsmarkt vergroten. Het Keniaanse bestuur bestaat uit: Reginald Nalugala (coördinator), Richard Rono (voorzitter), Marilyn Kamanjiri (vice-voorzitter), Raphael Omondi (penningmeester), Maureen Adika (secretaris), Francis Orata, Arafa Ndope en Mwangi Gichinga. Interessant weetje, enkele van onze bestuursleden in Kenia zijn jongeren die ooit dankzij Harambee hun studie af hebben kunnen maken. Zij gaan zich nu inzetten voor de stichting, omdat ze zelf ooit meegemaakt hebben hoeveel je kunt bereiken met een afgemaakte opleiding.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

Contactgegevens

Neem contact met ons op!

+31 (0)46 - 437 11 67


harambee@live.nl