Stichting Harambee - Opleiding voor jongeren in Kenia voor een beter toekomstperspectief
 

Harambee werkt met korte lijnen. We vinden het belangrijk om intensief contact te houden tussen Nederland en Kenia én natuurlijk met de jongeren die we steunen.

De Nederlandse tak is vooral verantwoordelijk voor het werven van donateurs en sponsoren. Ook worden inzamelingsacties en workshops georganiseerd om dit verder aan te vullen. Het Nederlandse bestuur bestaat momenteel uit: Matje Mattheij (voorzitter), Jos Stijnen (penningmeester), Marjon Kissels (secretaris), Jenny Huntjens-Erckens en Eric Wishaupt. Het bestuur werkt op vrijwillige basis en wordt daarbij ondersteund door zo’n 20 vrijwilligers.

In Kenia worden de jongeren voorgedragen die in aanmerking kunnen komen voor een bijdrage. De bestuursleden hebben een achtergrond in het onderwijs of in ontwikkelingsorganisaties waardoor ze de aanvragen uitstekend kunnen beoordelen. Verder begeleidt deze tak ook ‘onze’ jongeren. Stichting Harambee vindt het belangrijk dat de jongeren daadwerkelijk hun opleiding afmaken en zo hun perspectieven op de arbeidsmarkt vergroten. Het Keniaanse bestuur bestaat uit: Reginald Nalugala (coördinator), Richard Rono (voorzitter), Marilyn Kamanjiri (vice-voorzitter), Raphael Omondi (penningmeester), Maureen Adika (secretaris), Francis Orata, Arafa Ndope en Mwangi Gichinga. Interessant weetje, enkele van onze bestuursleden in Kenia zijn jongeren die ooit dankzij Harambee hun studie af hebben kunnen maken. Zij gaan zich nu inzetten voor de stichting, omdat ze zelf ooit meegemaakt hebben hoeveel je kunt bereiken met een afgemaakte opleiding.

  

 

 

Neem contact met ons op!

+31 (0)6 - 208 33587


harambee@live.nl