Stichting Harambee - Opleiding voor jongeren in Kenia voor een beter toekomstperspectief
 

Bij Stichting Harambee staan de scholieren centraal, want daar doen we het natuurlijk allemaal voor. Lees hieronder enkele inspirerende verhalen van onze jongeren.

David Muli Kariuki

Ik ben David Kariuki en de naam van mijn school is Kalama Middelbare School. Op het moment volg ik het 4e leerjaar. Mijn vader is een freelance artiest en krijgt maar zelden werk. Mijn moeder is huisvrouw en wij wonen in een droog gebied waar het niet mogelijk is om zelf voedsel te verbouwen. Mijn oudere broer werd ook door Harambee gesponsord en heeft inmiddels zijn opleiding voltooid, op het moment is hij werk zoekende. Ik dank God dat Harambee mij de kans heeft gegeven om onderwijs te volgen.

Margaret Otuk

Ik wil ten eerste Harambee bedanken dat jullie mij geholpen hebben om mij gedurende mijn gehele middelbareschoolopleiding financieel te steunen. Ik heb met goede punten mijn diploma gehaald en ben hierdoor kunnen beginnen aan een opleiding bij de Multi Media Universiteit voor een vervolgopleiding.

Jolie Saida Talib

Ik ben Jolie Talib en ik ga naar Riruta Central School. Op het moment volg ik het 3e leerjaar. Mijn vader heeft geen officiële baan en doet zoveel mogelijke klussen zodat wij ons hoofd boven water te kunnen houden. Wij wonen in Kibera een van Afrika’s grootse sloppenwijken. Het leven hier is een grote uitdaging en wij leven van dag tot dag. Ik wil Harambee bedanken dat ze mijn opleiding ondersteunen en me de persoon hebben gemaakt die ik vandaag ben. Hierdoor kan ik mijn toekomst verbeteren en ook dat van mijn familie en buren.

Mercy Jepkering Birgen

Mijn naam is Mercy Jepkering Birgen. Op het moment volg ik het 2e leerjaar op St Teresa of Avilla middelbare school. Mijn vader is 3 jaar geleden overleden en mijn moeder zorgt voor mij en mijn broer – deze zit nu in groep 6 van de basisschool. Mijn moeder verkoopt groenten op de plaatselijke markt in een klein dorp met de naam Mosoriot, zo kan ze ons van voedsel en kleding voorzien. Ik ben heel hard aan het werk om mijn middelbare school af te krijgen met goede punten want dan kan ik naar de Universiteit. Ik wil graag dokter worden zodat ik niet alleen zieke mensen kan helpen maar ook mijn moeder en omgeving kan helpen een beter leven te krijgen. Met jullie steun ben ik ervan overtuigd dat ik mijn dromen waar kan maken.

  

 

 

Neem contact met ons op!

+31 (0)6 - 208 33587


harambee@live.nl